Prijzen April 2022

Geachte relatie,

Zoals u in diverse media heeft kunnen lezen heeft de wereld te maken met extreme prijsstijgingen. Mede door de oorlog in Oekraïne stijgen o.a. de prijzen voor energie en voedsel, maar ook andere producten zoals zetmeel en hout. In deze brief willen we u informeren hoe Twinpack hiermee omgaat.

Ons uitgangspunt is dat wij (golfkartonnen) verpakkingen aan u kunnen blijven leveren. Hiervoor hebben wij reeds maatregelen genomen en zullen dit ook in de toekomst blijven doen. In de markt zijn we echter ook afhankelijk van externe factoren.

  • Door de afname in papierverbruik lijkt de papiervoorraad zich weer wat meer te normaliseren naar de situatie van voor de Corona pandemie. Een gevolg hiervan is dat de levertijden van onze verpakkingen korter zijn dan afgelopen maanden.
  • Papier afkomstig uit Rusland had bij ons een zeer klein aandeel in onze geproduceerde verpakkingen. Onze toeleveranciers hebben zich gedistantieerd van deze papierleveranciers en dit papier elders aangekocht.
  • Onze toeleveranciers bevinden zich voornamelijk binnen de EU.
    Voor de productie van papier wordt veel energie verbruikt. Omdat papier onze belangrijkste grondstof is voor onze verpakkingen worden wij geconfronteerd met sterke prijsstijgingen. Alle papierleveranciers hebben inmiddels significante prijsstijgingen aangekondigd die per direct ingaan.
  • Ook de kosten voor transport zijn aanzienlijk toegenomen door de enorme stijging van de dieselprijzen.
  • De tarieven voor pallets zijn afgelopen jaar verhoogd door de sterk stijgende houtprijzen. Ook hier wordt gesproken over toenemende stijgingen.
  • De lijm die gebruikt wordt voor golfkarton bestaat grotendeels uit zetmeel. Door de verwachte lage graanaanvoer vanuit Oekraïne zijn ook deze tarieven sterk aan het stijgen.

Door deze algehele combinatie van prijsstijgingen zijn wij helaas genoodzaakt ook onze prijzen te verhogen. Vanaf 4 april 2022 zullen de prijzen voor uw golfkartonnen verpakkingen stijgen met 15%. Voor opgezette luchtvracht dozen zal dit percentage lager zijn door de toegevoegde waarde die wordt toegekend. De prijsverhoging is tevens van toepassing op reeds uitstaande offertes en ingeplande orders (voor levering vanaf 4 april). Uiteraard komen we weer bij u terug mochten de prijzen zich verder evolueren.

Voor overige artikelen (tape, folie, hoeklatten, massieve verpakkingen, kunststof emmers en pallets) gelden dagprijzen.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog verdere vragen hebben of dagprijzen willen weten, dan kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon bij Twinpack.

Met vriendelijke groet,

 

 

Jan van der Sluis

CCO Twinpack

 

Arthur van Noort

CCO Twinpack